Biologi

Dyreadfærd i vindueskarmen

Vores hund, Tjalfe, hyler og piver i vindueskarmen. Nede på gaden har han fået øje på en af hunhundene fra opgangen. Hun er i løbetid, og Tjalfe synes tydeligvis, at det er pænt svært at håndtere. A spørger, hvad der er med ham, og jeg forklarer, at Tjalfe kan dufte, at hun er i løbetid, og at det betyder, at hun er klar til at parre sig og lave hvalpe. Det vil Tjalfe mega gerne være med til.

Vi får os også en snak om, at i vores samfund er det ofte sådan, at mennesker bestemmer over de dyr, de bor sammen med, og hunhundens mennesker har besluttet, at hun ikke må parre sig med andre lige nu. Det kan Tjalfe selvfølgelig ikke forstå, og han bliver pænt frustreret over det, så vi trøster ham så godt, vi kan.

Mere generelt øver vi os i øjeblikket på at lære og forstå, hvad det er Tjalfe siger med sin krop og sin stemme. Vi har, mere eller mindre tilfældigt, fundet ‘Hvad tænker min hund?‘ af Gwen Bailey på biblioteket. Den har gjort underværker i forhold til at opbygge en bedre forståelse for Tjalfes signaler og grænser.

Kender du andre gode bøger?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *